KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Friday, April 20, 2012

UBAT HATI ADA 5 PERKARA

sumber gambar: Carian Google
Salam & hello my readers,
Sekadar berkongsi sedikit ilmu dan jom muhasabah diri kita bersama-sama. Syukur alhamdulillah sentiasa ada awak, parents, family, sahabat dan kamu readers yang sentiasa mengingatkan untuk menunaikan kewajipan sebagai seorang muslimah, sentiasa menegur kesilapan jika ada. Manusia selalu alpa dan khilaf, itulah peranannya awak dan kamu untuk menegur dan saling mengingati sesama insan. Terima kasih :')

Ubat hati ada 5 perkaranya:
  • Yang pertama: membaca Al-Quran dan maknanya
  • Yang kedua: Mendirikan Solat malam
  • Yang ketiga: Berdampinglah dengan orang sholeh
  • Yang keempat: Perbanyakkan Berpuasa
  • Yang kelima: Perbanyyakkan Zikir di malam hari
(ilham daripada lagu Opick: Istighfar)

must read : SOLAT: RAHSIA DAN AZAB TINGGALKANNYA, RENUNGAN: JIKA KAMU INGIN BERMAKSIAT, ISU MURTAD DAN HINA AGAMA, DOA SEORANG KEKASIH UNTUK KEKASIH HALALNYA, PUTERI ACUAN AL-QURAN, ANDAI SAYA TULANG RUSUK AWAK YG TELAH HILANG.

Anda sedang membaca artikel UBAT HATI ADA 5 PERKARA dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2012/04/ubat-hati-ada-5-perkara.html
Semoga artikel UBAT HATI ADA 5 PERKARA ini dapat memberi manfaat untuk semua.

25 COMMENTS:

nuyui a.k.a miss YUI said...

InsyaALLAH..

Edy Fee said...

betul2...penawar terbaik..
eh lukis sndri ke katun.comel

adan said...

thanks perkongsian ini beb.. lagu opick best kan..

Anum said...

ubot yang mujarab

Ezad Skytech said...

Insyaallah..sama2 la kita amalkan selalu ye...amin :D

pena rozie said...

memang betul tu jer ubat ati kite...

Zie Madini said...

w/pun its seems senang...but i believe, byk org yg payah nk completekan that 5 pekara nk yan ow.

mek pun tidak terkecuali..hehehe. sejujurnya ngakuk :P

eva said...

itulah ubat paling mujarab n ada kesan di akhirat nanti.. masyaAllah.. insyaAllah amin

Hanie Dew said...

sweet reminder. will do.

rindu nak berbalas balas komen. hehehhehee

Kancil 8349 said...

entri yang bagus

Fadzmie Mohamad said...

Indeed. Sama-sama kita berdoa diberi kekuatan untuk mengubat hati kita. ;)

AmirFX said...

Kmk gik tgh carik tulang rusuk yang hilang juak time tok.. Semput2 jak bila nak bernapas nektok..

Bui Junaidi said...

MAKSEH YANN ATAS PERINGATAN YG BGUNA TOK

Bobo said...

alahai comelnya entry ni :) good info! :D

Aju Mohit said...

TQ atas perkongsian ini ye dik, semua ini mmg wajib kita amalkan kan. Kalau diamalkan dengan ikhlas seadanya, insya allah penyakit itu dapat di atasi

::CIK LYNN:: said...

tq for sharing... :)

[PCL] said...

bagus perkonsiannya...muhasabah, perbaiki diri hari ke hari utk lakukan yg terbaik.

Hanie Dew said...

dah tengok video ka yang.

aReLaN said...

hehehe...nice sharing.jom dapatkan ubat hati

Eera Shera said...

semoga kita berubah jd lebih baik.

ps: nk bg tau awak menang giveaway tudung bawal hari tu (rujuk http://eerashera.blogspot.com/2012/03/tudung-bawal-online-dan-mini-giveaway.html)

Pm details segera kat FB Nur Kasih Hijab/ Fb Shera Ayob. Tq

Ini Kisah Tia said...

sebaik2 ubat untuk hati .. insyaAllah kak ..

ain dzaya said...

terima kasih kerana memberi nasihat. :)

"Ain Dzaya | Tips penting bodek godek pensyarah.hik.hik..".

xila riston said...

alhamdulillah....nice sharing. eh nak stat pose lah...

gadisnikon said...

ya ALLAH.. best entri u tok even simple tp bermakna...

Apex said...

ske entri nie.... good info! ^____^

READ ME, PLEASE?