KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Sunday, February 05, 2012

LELAKI PALING HENSEM

sumber: Facebook
Salam sayang semuanya :)
Bila sebut lelaki hensem, semua anak gadis akan membayangkan seorang jejaka kacak ibarat artis Korea, pelakon Hollywood, pelakon Hindi, jejaka Arab dan sama waktu dengannya hehe. 'Lelaki paling hensem' sangat subjektif untuk dijelaskan. Betulkan? Begitu jugalah dengan Perempuan Cantik. Si Jejaka A cakap yang kurus tu cantik, tapi si Jejaka B cakap yang berisi comel tu lagi cantik. Si Gadis A cakap yang berkulit cerah itu kacak, tapi si Gadis B cakap yang berkulit hitam manis tu lagi kacak. Cuba kamu bayangkan kalau pandangan kita semuanya sama? Huru hara tak? hehe. Itu perlunya kadang-kadang pandangan kita ada perbezaannya sebab perbezaan itulah yang melengkapi kita dan buat kita saling memahami. Ada kaitan tak? Fikirlah sendiri (^___^).

Bagi SKY, definisi Lelaki Paling Hensem sangat simple. Paling utama, seorang yang taat kepada Allah swt. Cukuplah dia seorang yang mampu menjadi imam kepada keluarga, mampu menjadi qari kepada anak-anak, seorang anak yang taat dan berbakti kepada ibu bapa, mengutamakan keluarganya, menghormati orang tua, menghormati kita sebagai wanita, pandai mengambil hati orang tua, memberi ketenangan bila bersamanya, sentiasa mengingatkan solat 5 waktu, sentiasa memberi teguran positif, bertolak ansur, memahami segala kekurangan yang ada, tidak cerewet dan paling utama tidak cepat marah atau melenting. Semua pun akan cakap benda yang sama kan? Sebab memang secara fitrah setiap manusia mahu yang terbaik untuk diri masing-masing. Sebelum kita mahu yang terbaik, perbaiki terlebih dahulu diri kita juga. Sebagai peringatan diri sendiri khususnya yaaa hehe.
sumber: Rusydee Artz

Lagi extra bonus, lelaki paling hensem tu manis & ikhlas senyumannya. Dalam Islam telah pun memberi kita garis panduan untuk mencari calon isteri ada 4 ciri yang patut diutamakan iaitu pertama, agamanya, keturunannya, rupanya dan hartanya. Calon suami pun ada juga ciri-ciri yang patut diutamakan, pertama, agamanya, keluarganya, ada ciri kepimpinan, kewangannya (bukan bermakna materialistik yaaa, nafkah untuk keluarga) dan akhlaknya. Lelaki baik untuk perempuan baik dan sebaliknya. Faham tak maksud ayat tu? Mendalam sebenarnya maksud ayat tu. Rajin-rajinkanlah berfikir untuk masa depan (^__-)

Tiba-tiba rasa rindu dengan syariah & usuluddin..wuwuwuwu. Teringat masa dalam modul di GEMS, masa tu trainer suruh lukis what women & men want & needs. Aku selitkan dalam kertas mahjong tu selain yang di atas tu la kan, lelaki pandai main gitar & menyanyi macam Pasha Ungu. Amboiiii mana nak cari tu haha. Topazian, i'm just kidding tu yaaa. Kalau ada pun, tu kira bonus hakhakhak. Gatal.

12 RabiulAwal 1433H. Salam Maulidur Rasul, jom berselawat ke atas nabi tak kira waktu :)
Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuri lembaran sirahmu
Pahit getir perjuanganmu
Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umat mu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya

Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlak mu
Tidak terbalas segala jasa mu
Sesungguhnya engkau rasul mulia

Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir nama mu di dalam Al Quran

Rasulullah kami ummatmu
Walau tak pernah melihat wajah mu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamalsunnah mu

Kami sambung perjuanganmu
Walau kami dicaci dihina
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan rasul sebagai pembela

Rasulullah

Album : Secercah Pewarna
Munsyid : The Zikr
http://liriknasyid.com
Klik mesej video klip maher zain: the choosen one

Anda sedang membaca artikel LELAKI PALING HENSEM dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2012/02/lelaki-paling-hensem.html
Semoga artikel LELAKI PALING HENSEM ini dapat memberi manfaat untuk semua.

42 COMMENTS:

Lea Isnawi said...

nak cari lelaki hensem camtu la

:)

[sutera kasih] said...

@Lea Isnawi:
selamat mencari lea hehe

Salwa said...

nak dapat lelaki yang hensem, kite kena berusaha jadi wanita yang cantik, bukan cantik luaran, tapi dalaman a.k.a. solehah. :D

syAzAnA said...

lelaki hensem sukar dicari. :(

Nelly The Strange said...

susah nak cari lelaki hensem macam tu ! ^^


tapi , alhamdulillah dah jumpa
:)

My Name is Mar said...

errrrrr... baru nak perasan-__-"

L said...

L xensem la kalau g2.. urmm

jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/sila-baca.html

Rtp Farra Arisha said...

i'm touched :') try to look harder the handsome man that has such this criteria! :) salam maulid, sis!

Bobo said...

itu dia pengertian hensem sebenar :)

budak kacamata said...

moga berolah lelki hensem yg sebenar..nice post...!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

handsome yang sebenar bukan pada rupa :)

H.J said...

rasa macam aku tergolong dalam lelaki hensem tu..hahaha

Yumida said...

insyaAllah...lelaki 'hensem' ya dijodohkan utk kita semua

era kecik said...

payah nak cari lelaki camtu , SKY .. hehe ^^

:: nak cari boleh, tapi payah ler nak jumpa =)

Yatie Awang said...

untuk mencari lelaki hensem seperti itu, bukan mudah di zaman kita sekarang, tapi jangan salah faham masih ada tapi kurang

AmirFX said...

:D <<-- Manis sik senyuman kmk tok..

adan said...

as salam.. ternyata aku still xensem.. haha.. dan aku sedar itu.. sedang memperbaiki diri..

J.Syazwana said...

salam maulidur rasul :)

memang susah nak cari lelaki hensem sekarang. hihihi

ABU said...

mcm ni aku pun kuranh hensem jugak.. banyak lagi need to improve..huhuhu..

Ezad Skytech said...

yang macam ni baru betul2 hensem..:D

Limezephyr said...

suke3 sgt post nie :)

eva said...

ya bok hensem kekal di akhirat..hehehe.. yg penting dpt membimbing kita mpuan.. ;)

iPai said...

ala baru nak kata saya lelaki hensem itu .. ngeh3 ...

anamizu kaito said...

HENSEM sbnar :)








luv,
cik ana

IzZa izaLis ® said...

aku mau lelaki ensem itu! adakah ya? hoho

yad'z said...

suke entry nie...
lelaki hensem begini bakal imam yang baik untuk mengemudi bahtera cinta rumahtangga nanti kan.. InsyaAllah.. =)

faridah nazurah said...

best tu kalau dapat lelaki camtu utk jadikan suami.. fuhhh~

Bulan Bintang said...

wow.. hensem nyeee die..

gadisnikon said...

Entri terbaik lh,moga mndpt jodoh spt yg ddambakan.. Sapalh lelaki bertuah dpt SKY?

.izzati liyana. said...

helllooo cik syaza. hehe. sorry lame xdtg. busy. makin comel ye blog. :D

btw, mmg awesome kalau dpt jumpa laki yg mcm ni. tapi bilangan laki pon da berkurangan kat dunia ni lagikan ciri-ciri mcm yg cik syaza ckp ni.

xila riston said...

nak nak satu!!!! crikan ;p

tieha ismail said...

ouh seronoknya dapat lelaki macam ini

Uchi kay-f @hmad said...

*TERPESONA*

terima kasih yann!!!

zareliqa afiqa said...

Nak cari lelaki hensem yang bukan pada rupa sahaja.heee :D

Maii said...

susah laahh nak cari kak. kan best kalau tetiba jatuh dari langit laki paling ehsemm camtu hehe xD

khairul said...

ssh nk cari lelaki camtu kan

~AmyLiana86~ said...

laki soleh & hensem..sukanyer...

budak penjara said...

ohsem ngn status kt pic atas tu..nk cuba jd gtu lah..hehe

Kancil 8349 said...

sokong dan mencari lelaki nie seperti mencari sebutir garam dalam timbunan gula

[PCL] said...

PCL tercalon tak ??

Fadzmie Mohamad said...

Betul-betul susah oh mau cari lelaki macam tu. Even saya sendiri rasa diri saya jauh betul dari ciri-ciri macam tu. =.=" Untung sepa dapat jumpa lelaki macam ni kan?

Hanie Dew said...

saya sudah ketemu lelaki paing hensem saya.hihihihihi..

dan bersama sama jugak perbaiki diri masing masing bila da ada iktan.

READ ME, PLEASE?