KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Tuesday, September 13, 2011

SmartPhone: Nokia N9, Xperia Arc S, Samsung Galaxy

Salam my readers :)
Urmm, kenapa daku rasa macam tak meriah rumah kejiranan blog ekk?. Rindu keriuhan, kesibukan, kemeriahan, kegempakan potpetpotpetpot member blog (T___T). Dengar-dengar Keroro tak sihat. Freaky, iPai, Izzati Liyana, iLa HoneyBunny, BunBun, Adik Farid, Beautiful Hani, dan iMBobo pula masing-masing dah mula sibuk dengan kuliah. MAR pulak mood ke laut. IniKisahTia pun macam senyap tak update blog.

Nasib baik ada entri Jue dan Hanie mengubat kesepian, kelakar kot hehe. Okey, nak kongsi sekali lagi info tentang gajet-gajet terbaru. Baca di blog Oh Geekz via Oh Media Network tadi. Ohhh tergoda tengok telefon bimbit canggih itu huhu.
Nokia N9 akan dijual pada Oktober. Harga N9 bermula RM1799 untuk 16 GB dan RM2088 (64GB). Nokia N9 turut membawakan peta dalam bentuk 3D. Syarikat Telekomunikasi seperti Maxis, Digi dan Celcom pastinya akan mempromosikan Nokia N9 beserta pelan khas. (sumber: Amanz.my)
Pada 7 September 2011: Sony Ericsson telah memperkenalkan Xperia arc S. Xperia arc S mempunyai cip pemprosesan 1.4 Ghz dan teknologi Sony 3D Sweep. Xperia arc S dikatakan lebih 25% laju daripada Xperia arc dari segi sokongan kamera dan pelayaran web.
(sumber: Oh Geekz) Tapi, belum ada di Malaysia. Sabar yaa hehe.

Samsung Galaxy W
Samsung Galaxy W telefon pintar yang mempunyai ciri-ciri Android 2.3 serta processor 1.4GHz, 3.7 inci WVGA (800 × 480) TFT LCD, dan 14.4Mbps HSDPA, kamera 5MP, 2.1 Bluetooth, Wi-Fi 802.11b / g / n dan bateri 1500mAh.

Samsung Galaxy M Pro
Samsung Galaxy M Pro adalah telefon pintar QWERTY yang datang dengan 2.66-inchWVGA (480 × 320) display, Android 2.3, 1GHz processor, kamera mengadap belakang 5MP kamera, manakala kamera mengadap depan VGA, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11b/g/n dan bateri 1350mAh.

Samsung Galaxy Y
Y Galaxy adalah telefon pintar yang direka untuk remaja dan mempunyai ciri-ciri Android 2.3 dengan processor 832MHz, 3-inci WVGA (320 × 240) kamera 2MP, 3.0 Bluetooth, Wi-Fi 802.11b/g/n, 7.2Mbps HSDPA dan bateri 1200mAh.

Samsung Galaxy Y Pro
Galaxy Y Pro mempunyai ciri-ciri serupa Y Galaxy penambahan potret keyboard QWERTY dan 2.6-inci WVGA display, 2.3, Android 2MP kamera, 3.0 Bluetooth, Wi-Fi 802.11b/g/n, dan HSDPA 7.2Mbps.

info lanjut: http://ohgeekz.com/empat-telefon-pintar-terbaru-dari-samsung/


*Info lebih lanjut berkaitan gajet terbaru di Amanz.my


*KATA HATI: Saya pengguna Nokia tegar hihi

Anda sedang membaca artikel SmartPhone: Nokia N9, Xperia Arc S, Samsung Galaxy dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2011/09/smartphone-nokia-n9-xperia-arc-s.html
Semoga artikel SmartPhone: Nokia N9, Xperia Arc S, Samsung Galaxy ini dapat memberi manfaat untuk semua.

39 COMMENTS:

Gelugoq said...

arghh!! tidak.. jealous tgk hp mahal2 :x

aimie amalina said...

hayooooooooo
akak ni mang selalu hupdate pasal gadjet eh
bgus2..dpt gak ime tawu..kikiki

ime x wat ape pon kat umah kak..hehee



p/s: akak..ime baru pos hadiah rini taw =]

Lea IsNaw! said...

masing2 dh mula masuk u..sunyi balik blog neh

btw! hi cik sutera kasih

:)

Bro ahmad said...

sutera kasih je bro tengok update entri macam lipas kudung..dasyat huhuu..best widget tapi tak berkemampuan..jamu biji mata je la

adan said...

wow.. banyaknya model samsung galaxy.. menarik.. android lagi tu..

ABU said...

oooooo ini msti entry SEO kan kan kan..hehehe..:P

iPai said...

alolo2 .. jgn laa gitu .. n saya tak de kuliah dah laa .. !! hehehe

saya dah takde datang kelas2 ni .. hehe

AmirFX said...

Banyak hengpong Samsung jak kenak promote tok.. haha..

Azura Ani Salaim said...

Samsung Galaxy S 2 pun okay kn? ^________^

Yumida said...

xperia arc s ya steady da jak...tp lbh ska prefer nokia..bak kata org senang nk cri charger.

tenet this week sgt2 slow...ya cdak kurang active update blog kali..

[sutera kasih] said...

@Yumida:
yala tek..steady jak rupa xperia ya..tp nokia best gik..dh biasa dgn isik dlm nokia hehe

bena kata ktk ya kak..tmpt kmk pon semput2 jak line celcom tok..mala mati2..bengang kmk huhu

[sutera kasih] said...

@Azura Ani Salaim:
yup..tgk gambar pun dh mcm terpikat hehe

[sutera kasih] said...

@AmirFX:
yala tek..mala jak samsung..haha

maka kmk la sik suka samsung dolok pa tekenak dolok enpon smsung mek rusak cepat haha

[sutera kasih] said...

@iPai:
rindu tau t______t


saje je selitkan nama ipai.hehe
sy tau ipai busy urus hal nk pegi sana :)

[sutera kasih] said...

@ABU:
bang bu ni kan sukati jak haha
disamping share info, cuci2 mata, sekali la main SEO ayooooo

[sutera kasih] said...

@adan:
itula tu dan..

bikin tergoda kan..sabar jak la

[sutera kasih] said...

@Bro ahmad:
ehhh xla bro..
sy tau x ramai aktif blog
jd sy just update dua entri sehari je
siang & malam
tapi repost setiap jam hihi

aahh bro, mampu cuci mata je :(

[sutera kasih] said...

@Lea IsNaw!:
aahhh dear..masing2 dh start study
tu yg jarang nmpk dh tu huhu

[sutera kasih] said...

@aimie amalina:
sbb akak xtau nk update apa dh dek :(
sedih sbb mcm tak meriah dh blog..

samala kita dek tanam anggur :P

ohh..ok2..thanks dek :)

[sutera kasih] said...

@Gelugoq:
samala kita T_________T

ILA HonEyBuNNy said...

sekarang ila tgk ramai gila samsung la....ne buat ila tergila jugak neh...ehhehhe

maaf syaza..ila jrg BW skrg neh....

Freaky said...

arrgghhh sangat smart :D

iPai said...

tadi ada hal, ni baru baca balik post ni ..

saya pon pengguna maxis tegar juga skrang ni .. tp rasanya, kalau dah ada duit up2 sikit, nak beralih arah ke blackberry .. torch yg baru cam smart je ..

hee, sory laa tak turut memeriahkan alam blog ni .. nanti kalau ada kesempatan akan cuba memriahkan balik ..

Ezad Skytech said...

rasanya Nokia N9 tu dapat tengok je la..tengok harga pon da dekat RM2k..gulllpp...(^^,)

ciK LyndaWawa said...

belikan untuk kamek eh..=]

H.J said...

aku dah tak nak pakai dah gajet2 ni..habiskan duit je..haha

sha my heart said...

ye ke keroro sakit?

ramai kawan2 awak ye, semuanya ternama tapi rasa belum menjadi kawan diorang.

ui, gajet.. suka tapi entah bila akan dapat pakai.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dulu suka sgt ikut perkembangan hp...
semua nak milik..
skang kene control sket...
heee,,,

anismelon said...

heee..anis dah serik beli enset yg canggih canggih nie..bukan reti pakai pon..weee

Amni said...

kamek maok HTC.. sik kesah la mun dah lamak sekalipun... sedang berusaha tok... huhuhu

YOUsoF said...

Sabar je la tengok barang² canggih yang menggoda ni.. Terfikir kalau pakai hp touch, tangan pulak jenis senang berpeluh, leceh² huhu

Fyza Lovato said...

uish xmampu den. sobs sobs

Myra Jay said...

HP cantik dan menarik... cuma yang tak berapa menarik tu tang harga tu..

Aduhhhh kena simpan duit gaji 3-4 bulan, ikat perut baru leh beli dengan perasaan bangga..heheee

My Name is Mar said...

Semua fon ni tak mampu nak beli kot-_-"

iMBobo said...

rindu ke?alalalaa.. hehe iMBobo dtg ni jenguk cik syaza :) teringin nak beli hp ni tp xckup bajet lagi hehe

cik dila said...

erk,tak mampu lah nak beli.
setakat mampu nak tgk org lain pakai je.. huhu. takpela,berbelanja mengikut keperluan ek..;)

Hanie Dew said...

saya kini pengguna ARC S itew.. hiks

Anonymous said...

Nak tanya, yg samsung galaxy m pro tu kat malaysia ade jual kat mane ea? takde pun kat kedai phone mahupun mall. n how much the price ea?

[sutera kasih] said...

@Anonymous:
Sy pun msh mencari sbb nk beli..sy dh tya tauke kdai fon, dia ckp belum sampai d M'sia..then sy ckp, sy ada jumpa d kdai fon, mmg sebijik sama..then tauke tu ckp, tu AP set pya..price dlm RM400-500 camtula..

READ ME, PLEASE?