KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Sunday, August 07, 2011

Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku

Segmen kali ni ditag oleh Sist Yumida. Thanks kak pasal ktk tag kmk, ya tanda ktk ingat ngan kmk owhh hehe. Segmen ni dianjur oleh Jejaka Terhangat. Segmen ni best sebab kita boleh tau geng blogger lain suka berbuka puasa dengan makanan kesukaan masing-masing. Wahhh syok tu tengok gambar makanan hehe. So saya pun nak show off jugak berkongsi makanan/minuman kesukaan masa berbuka puasa. Okey, jom tengok:

Makanan kegemaran berbuka puasa
Nasi Goreng campur Telur Goreng Dadar. Sebabnya, sedaplah bah dan senang buat sendiri hehe. Kalau berbuka dengan telur goreng dengan nasi panas berkicap, perghhhh lagi sodap banding kepci or mekdi tau.

Minuman kegemaran berbuka puasa
Ais Jagung Susu. Sebab, lemak berkrim disukai ramai hehe. Entahlah, bagiku ianya amat sedap dan boleh buat sendiri. Tapi kat sini susahlah nak jumpa di restoran or bazaar ramadhan (T__T) Kalau pulang Kuching, tiap kali makan luar, confirm order ais jagung susu. Uwaaa rindunya!!
sumber: koleksi peribadi

Segmen ni tamat 29 Ramadhan 1432H. Kalau nak tengok kesukaan blogger lain, sila klik banner di atas. Lagi elok kalau korang join, lagi meriah hehe. Insan bertuah kena tag iLa Honeybunny, Ipai (sengaja tag, rasakan update entri jawab tag banyak-banyak haha) dan LyndaWawa hehe. Sebab saya nak tau apa favourite korang !! (^__^)

*KATA HATI: Fuhhh..segmen Tia Atilia pun saya tak habis terjah lagi.

Anda sedang membaca artikel Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html
Semoga artikel Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku ini dapat memberi manfaat untuk semua.

45 COMMENTS:

Nor Fadila Rosli said...

terliuq cek tengok cendol tu..
jalan2 sini sambil follow..:)
nak sikit! hehe..lupe pose..

http://blogakufadila.blogspot.com/

[sutera kasih] said...

@Nor Fadila Rosli:
jgn teliyoq...pose pose hehe
thanks dear :)

Yumida said...

owh semestinya air jagung plus ais menjadi kegilaan ramai...ais yg meleleh yg menggoda gilak2 ya....

.izzati liyana. said...

@[sutera kasih]

saya punya..entah. yang sedap masuk mulut. tak sedap, tengok jelah. hehe. takde favourite.

merahitujambu said...

haish..semuani nafsu semata-mata ni....hehehe...

Shamsuddin Amin said...

sdp je ais jagung tu... huuhu

H.J said...

sedih..org sini berbukak dengan air kosong je..haha

Aisyah Aina said...

tak suka air jagung...tak tau kenapa :D

iPai said...

wah .. banyak ye tag .. kalau gini nak kumpul2 kat satu hari n nak sebat semua skali nanti ..

ciK LyndaWawa igUana said...

makseh makcik.......lak mek polah..hehehe.....=] ju...cia kamek sungkei ju...

sifu im said...

ko suka makan telur dada er??telur mata kerbau suka tak??hohoh

iPai said...

saya syuka berbuka dengan .........

Far8 budak baik said...

hahahahaha aku nk jugakkkk..
nape lah ade sagment ni..
berliur aku tgk..
hahahahahaha..
mcm nak berbuka je
skrg..agagaga..
gudluck ehhhh
rajin kau kn..nk ikot gak..hahaha

meaw said...

adoiiiii,menyirap tol.......makanan oh makanan,nantikan meaw pada pukul 7.30 nanti,haha.....cik sutera,selamat berbuka puasa tau :D

Hans said...

hohohoho
gambar itu menggoda selera
:-)

ILA HonEyBuNNy said...

syaza...

thanks ya..nanti ila buat eh...;-)

air jagung susu memang sedapp..manisnya...hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lame xmerase air jagung...

intan.maisarah said...

saya kuat
saya tak tergoda pun tengok gambar gambar itu

hihi~
konon

[sutera kasih] said...

@Yumida:
ayek jagung susu nang femes sinun kak owhh hehe slurppp

[sutera kasih] said...

@.izzati liyana.:
hehe ada tu, mungkin zati tak perasan

[sutera kasih] said...

@merahitujambu:
hehe nafsu nafsi kan :P

[sutera kasih] said...

@Shamsuddin Amin:
cer try buat sendiri..senang saja, ke tggu sy buat tuto?haha

[sutera kasih] said...

@H.J:
air kosong tu lagi afdhal ya ustaz H.J hehe

ais jagung susu tu sampingan saja :P

[sutera kasih] said...

@Aisyah Aina:
hehe ni mesti suka durian :P

[sutera kasih] said...

@iPai:
silakan sebat semuanya :)

[sutera kasih] said...

@ciK LyndaWawa igUana:
hehe okey2..kelak polah k?
senang jak yaa, miak tadika pun pandey :P

cia sungkey?
neypat..kmk jaoh tok deng hehe

[sutera kasih] said...

@sifu im:
telur goreng dadar la sifu..
mata kerbau tak sangat sebab tak sedap hehe

[sutera kasih] said...

@iPai:
ipai syuka berbuka dengan.........?

[sutera kasih] said...

@Far8 budak baik:
hehe si farid ni kalo singgah mesti berketawaan dulu :P
syiuk ni segmen, joinlahhh..
tp ko BW malam2 lah nnti terseliur bahhh kunuk hehe

bah, join la sekali !! :)

[sutera kasih] said...

@meaw:
hehe sy awal cket..jam 6.33 hihi
selamat berbuka puasa meaww

[sutera kasih] said...

@Hans:
hehe makanan biasa ja tu hans

[sutera kasih] said...

@ILA HonEyBuNNy:
sama-sama ila hehe

yup, kalo tambah susu lagi sedap hihi

Nurnajwa said...

Kte suka air jangunggg! Hehehe, sedapnyeeee~ ;)

[sutera kasih] said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫:
jom buat ceroi hehe

[sutera kasih] said...

@intan.maisarah:
hehe bagus2 terer kawal nafsu :P

.izzati liyana. said...

yelah kot. hihi. sebab puasa kali ni belum nak teringin makan pape lagi.

ciK LyndaWawa igUana said...

makcik.....mupok2 tok....jum join GA ju...

http://lyndawawa.blogspot.com/2011/08/giveaway-exspress-by-im-bluewendy.html

sigek gik..
sila ambik perhatian pada
http://lyndawawa.blogspot.com/2011/08/i-tak-kesah-dengar-gosip2-ni-tapi-i.html

ok..hhehehe

yanyan said...

uwaaaaaa! shedapnyaaaa!
lapar nih! hahaa. btw, selamat berbuka cik sutera kasih. hihi awal tak yanyan wish? :D

iMBobo said...

ooo fav rupenye hehe

cIk PikA said...

ais jagung susu.. 1st time dengar..

Jejaka Terhangat said...

pestime dengar gak ais jagung susu. nampak mcm sedap. nak try gak la nanti. hehe..

Thanks sutera kasih sudi join segmen ni. senarai nama dah update. nnti check la kat blog JT yek..=) http://www.jejakaterhangat.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html

Redbloodsnow said...

Nyam eh..hehe

iPai said...

saya suka berbuka dgn .... haa cek entri .. dah jawab tag .. syaza nakal .. tag orang banyak2 ..

Zura said...

akak byk makanan feveret..xtersenarai..hehe

Jue said...

air jagung!!weekend tok mok cuba la mun sik bz !serta mok polah ketam msk mentega hahaha

READ ME, PLEASE?