KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Sunday, August 21, 2011

Koleksi resepi biskut raya paling simple

Assalamualaikum dan salam sejahtera my readers :)
Urmm..macam ramai tak percaya kan entri INI dan INI adalah biskut dan cookies yang betul-betul punya. Betul la tu cookies. Awak dan awak, saya godek kat Google, betul tak tipu hehe. Ada sorang SIFU ni cakap saya tak reti buat biskut uwaaaaaaaaa. Sabo je la. Konfemla tu dia tak baca habis entri Biskut Arab saya. Tak nak kawan sifu dah (T___T).

Ada orang ni request minta buatkan biskut bentuk mukanya. Siapa tu, cepat mengaku. Ada pulak orang tu nak saya bagi dia biskut bentuk Love. Amboiiii haha. Korang dah mula buat biskut tak? Ke biskut tunjuk? Kalau yang busy kerja tu takpa dimaafkan, yang menganggur macam saya ni pulak, tak nak buat ke?hehe. Saya jujur, saya reti buat biskut simple saja. Ada jugak yang cari resepi paling simple di blog saya ni, saya tengok kat stat blog. Nasib baik memang saya dah kongsi resepi biskut paling simple dalam blog ni, mesti orang yang mencari tu senang hati hehe. Okey, sekali lagi saya kongsi resepi biskut paling senang nak buat:
biskut ni versi bentuk ikut suka hati

kalau korang ikut link resepi tu, kena guna kacang almond, tapi raya kali ni
saya buat versi dalam gambar ni almond london paling jimat bajet sebab tak 
guna kacang almond, kita ubah nama cket, biskut almond sutera hehe

resepi biskut susu setakat ni paling tinggi pencariannya dalam stat blog ini,
tak sangka ramai jugak yang suka makan biskut susu ni, sedap tau.


resepi ni versi kulit batang buruk sahaja, versi batang buruk paling jimat bajet dan paling simple. Sedap dan rangup, dan paling laku time raya di rumah saya hehe.

*KATA HATI: Okey, sekian itu saja resepi biskut raya paling simple yang saya buat sebab saya memang bukan gadis idaman korang yang pandai memasak. Ada banyak lagi dah buat macam biskut Cerelac, semua tu awak boleh google hehe. Kek raya? Tahun ni mak malas buat kek lapis sarawak, sebab harga perkakas dan bahan buat kek sekarang ni dah naik. So buat kek coklat dan cheese saja (^__^)

p/s: kalau korang view resepi tu entri-entri lama, so penulisan saya sangat huduh, sorry :)

Anda sedang membaca artikel Koleksi resepi biskut raya paling simple dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2011/08/koleksi-resepi-biskut-raya-paling.html
Semoga artikel Koleksi resepi biskut raya paling simple ini dapat memberi manfaat untuk semua.

28 COMMENTS:

My Name is Mar said...

wa baca tapi wa takkan wat..
ho-ho-ho!

H.J said...

sejak hari tu lagi dok mintak nga tuan belog biskut ni..aha

[sutera kasih] said...

@My Name is Mar:
mmg ajaibla kalo bdk laki buat biskut haha

[sutera kasih] said...

@H.J:
haha..sorry, tak buat byk..jd tak dpt bagi, kalo nak, pegi rmh la :P

Abang Stalker said...

resepi btg buruk..:) selalu nk bt.tp x pnh ada masa nk bt.

Fendy said...

wah3....biskut raya la.....ni rase nk raya je ni....

adan said...

kuih tunjuk-tunjuk.. ahahaha... aku senym2 jak baca part kuih tunjuk tu.

almond london dan batang buruk kegemaran aku beb.. sedap.

nanti boleh la ko post untuk kawan maya mu ni kan beb. kan..kan..

sizuka[Izzati] said...

wah menarik!memg plan nk bt almond london yg jimat!teeeheee thanks syaza!

merahitujambu said...

nak dtg rumah...cpt bg alamt..hehehe..

Anne Nurain said...

ah-ha,lpas ni x payah susah2 cari resepi.. rujuk sini jak.. best biskut2 yang simple ni kan? jmat skit baket.. hehehe..

.izzati liyana. said...

wah, banyak gak recipe. saya mengaku saya menganggur di sini ya. tapi saya memang takkan buatttt. haha. malas. tapi mcm baru nak try2 buat kek coklat dengan usaha sendiri. huhu. mcm lawak kot.

Qynisma said...

hehe lek uh ! ad lagek 9 hari g.. mst siap punyeb!! kite pom x tmpah.. xsempax.. beli yg da siap jew.. hehe :D

owh patut a muka dy licin macam sutera suka makan biskutt susu yeh ^^?

cik dila said...

Bestnye kek cheese,waaaa...

♥ Dea ♥ said...

peberet batang buruk ya.. hehe

[sutera kasih] said...

@♥ Dea ♥:
hehe batang burok sinun juak nyaman ehh

[sutera kasih] said...

@cik dila:
buatla dear :P

[sutera kasih] said...

@Qynisma:
hehe..itulah rahsia saya, makan biskut susu gerenti kulit putih gebu *okey tipu* haha

[sutera kasih] said...

@.izzati liyana.:
hehe..cuba try buat, mesti seronok :P

[sutera kasih] said...

@Anne Nurain:
hehe..boleh bah..rujuk jak sini :P

[sutera kasih] said...

@merahitujambu:
hehe..sila jalan lurus, belok kanan, belok kiri, tak jumpa2 :P

[sutera kasih] said...

@sizuka[Izzati]:
hehe..selamat mencuba dear !

[sutera kasih] said...

@adan:
konfem ko tu kan beli kueh tunjuk :P

bah, nntila post satu tin besar haha

[sutera kasih] said...

@Fendy:
feeling raya dah kan :P

[sutera kasih] said...

@Abang Stalker:
kalo abgstalker buat sendiri, mmg sy respek hbis :P

iMBobo said...

rumah kt mana?nnt nk dtg raya dgn HJ hehehe

iPai said...

nak datang raya umah syaza nanti boleh ? nak rasa kuih raya .. hehehe

Nurulhuda said...

singgah folloe blog kamu balik..

rajin je wat kueh,,huda xbuat pun..hehe

.izzati liyana. said...

mixer tinggal kat jb. haha. alasan. mak cakap tak payah la..dah terbantut usaha.

READ ME, PLEASE?