KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Friday, August 05, 2011

Koleksi Keychain Comel | Gift from beloved friends

Assalamualaikum dan salam sejahtera my readers :)
Masih ingat lagi tak, saya pernah cakap saya suka kumpul keychain? Kat mana saya cakap yeaa..kat entri kaligrafi khat atau di komen entri Ipai pasal hobi? Lupa-lupa...arghhh dah jadi pelupa dah sekarang. Semalam time parking kat masjid pun boleh pulak terlupa off lampu kereta. Dengan 'ngegeh' pulak tu berjalan masuk haha. Adik saya cakap, 'Ko ni terlebih pandai driving sudah'. Saya cakap kenapa? Adik jawab, 'Tuuu lampu kereta ko sik tutup'..hahaha memalukan. Okey stop

Dolu-dolu masa study, member-member kalau pulang kampong atau pergi bercuti, benda paling senang nak bagi ialah keychain. Save budget sungguh kamu yaa hehe. Sebab saya pun camtu jugak kalau pulang kampung, bawa pulang keychain sajalah hikss. Tapi ada jugak member yang sengal, bagi Tisu cop negara yang diorang pergi. Tu dah terover save budget dah tu haha.
Tapi koleksi ni tak lah banyak mana pun. Bolehlah kan? Ehh ada siapa-siapa nak bagi saya keychain dari negeri korang ke? Saya okey saja hihi. Niat di hati nak bagi keychain or something gift from Sabah kat certain people yang really nice to me via blog, tapi masalahnya..saya ni bermasalah dengan urusan pos mengepos..haizzz. Sebab tu lah blog saya ni tak pernah lagi nak buat contest or giveaway. Kalau nak bagi top up, benda tu sekejap saja habis camtu kan. Tak syokklah pulokk. Nak something yang orang boleh simpan sampai ke anak cucu cicit, erkk hehe. 

*KATA HATI: Semalam dapat hadiah dari rakan blogger nun jauh di Kuala Terengganu. Bestnya dapat surprise gift hehe. Nanti saya up entry pasal gift tu okey, tapi orang yang bagi tu dah pesan awal-awal jangan buat entri. Tapi saya nak buat jugak nanti kak, bolehlah kak? Boleh lah ya? ya? ya? hehe

Anda sedang membaca artikel Koleksi Keychain Comel | Gift from beloved friends dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2011/08/koleksi-keychain-comel-gift-from.html
Semoga artikel Koleksi Keychain Comel | Gift from beloved friends ini dapat memberi manfaat untuk semua.

49 COMMENTS:

Anum said...

bestkan kumpul
anum pun ada banyak
banyak kenangan tu

ILA HonEyBuNNy said...

banyaknya koleksi keychain syaza...

bear2 tu comel...hehe...

seronok lak bila kumpul banyak2 kan..hehe

eh eh..kenapa org tu xbg wat entry?dia maloo eh?heheh

merahitujambu said...

byknyaa keychain...nak satu..=p..buat hobi bestkan...sbb hobi dh pupus sekarang ni...dpt hadiah dr geng blogger?bestnya

mr_mrs mikko said...

waaaa, banyak keychainmu ni yaaan, patut pun ko mnta keychain yg brunei ari tu..
kaka kan yan, byk rusak2 suda keychain2, mmg banyak.
tapi di gunaa kan,
ada yg kabur2..
adeh..

dhiera said...

wow...banyak ye~

Amni said...

mena kata dirik.. part post ya kmk nang slow.. padahal barang dah ada... grrr...

kmk hobi nyimpan beg.. ya nang sikpat nak amdah apa lah.. rsanya rami jak popuan da hobi sama kedak kmk oo. hehe

Zura said...

akak pun suke kumpul keychain...:)

AmirFX said...

Banyak ehhh... Mok juak keychain...

wahida said...

aku pulak keychain ni ada kurang sikit...tapi akan beli jugak la kalau pegi bercuti ke mana2...

semenjak dah ada blog ni suka kumpul FM..hehe..

mama@eCha said...

mak aiii banyk juak keychain ktk..mtk sgk hehehehe

.izzati liyana. said...

saya kecik-kecik dulu suka lah kumpul. lepas tu sekarang ni hilang tah ke mana semua. haha.

btw, saya ada keychain yg rama-rama kaca dengan alat muzik ape tah tu. :)

cik dila said...

bnyk nye key chain! lawa2 pulak tuh.. bestnye.. ;)

aimie amalina said...

pehhhhh
banyaaaak gile ahhh!
akak! maw..hahaha =p

sifu im said...

wehh..bagi kat aku satu..t aku bagi kt ko plak..aku de bnyk tau keychain luar negara..haha..tapi member2 yg bagi

iPai said...

banyak laa koleksi macam ni . rajin juga kumpul .. dulu ada kumpul, tp disebabkan tak cukup tempat, last2 semua keychain berterabur dan hilang entah ke mana ntah .. hehehe


wah2 .. dapat suprise ke ? hehe .. nanti cerita k ? hehe


wah2, nak simpan ke anak cucu .. nak kita ingat syaza lama2 ek .. takpe .. ingat je ..

Redbloodsnow said...

ya nang byk lah. juh berik kak zie segik juh..hehe

Jue said...

dulu2 time study, tiap kali balik hometown je sure byk kekwn pesan keychain, pastu fridge magnet
bile kumpul byk2, mmg nmpk lawo2 kan =P

shandye. said...

sebut pasal keychain... keychain yg paling sy syg sekali mestilah keychain singa singapura yg kawan sy bg masa mula2 dia belajar kat utm dulu...

walopun buat drp plastik n sy taw harganya pn tak seberapa, still simpan sampai sekarang sbb syg...

teehee...

ala... buatla kontes... bertambah2 la glemer belog yg dh sedia ada glemer ni...

ahaks...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

banyak nye comel2...

[sutera kasih] said...

@Anum:
best kak..
setiap keychain tu membawa makna satu kenangan dari si pemberi :)

[sutera kasih] said...

@ILA HonEyBuNNy:
hehe seronok kalo dapt keychain..

bukan dia maloo..sy faham knpa org tu xbagi buat entri..tp sy nk buat jgk tp xsebut nama la :)

[sutera kasih] said...

@merahitujambu:
hobi tu ada tp hobi tradisional tu yg pupus dear hehe skrg ni hobi moden especially main internet :P

Insya'Allah, nnti ada rezeki sy bagi ekk dear, tp bkn yg dlm gmbr tu...sbb tu org bg kt saya..hihi :)

[sutera kasih] said...

@mr_mrs mikko:
hehe keychain sy pun ada jgk yg kabur2 suda tu..
masa study syikulah kumpul.skrg siapa lg mau bagi hihi

yatie Awang said...

banyaknya...akak suka kumpul kerongsang...

[sutera kasih] said...

@dhiera:
tak banyak dear..sikit saja tu, hehe

Nurnajwa said...

Wasehhh, kte sme laaaa ;D

*sbb keychain tu bnde comel yg pling sng nk kmpul. hehehe*

[sutera kasih] said...

@Amni:
yala tek deng..kmk tok susah nk bejalan..sekda driver nk ngembak even kmk ada lesen, tp sik berani drive keluar hehe..

beg?ya iboh dkata deng nang hobi ompoan haha..byk juak nun lam lemari tp sikmok mek padah dlm blog, malu hihi..tp ya zaman study la suka kumpul beg..tok sik gik dh since dh sik blja & sik kerja :P

[sutera kasih] said...

@Zura:
yeke kak? kalo camtu,
nnti kalo sy ada kesempatan & dh pandai urusan mengepos, sy nk bagi kt akak keychain dr sabah hehe tp bukan dlm masa terdekatlah kak..

[sutera kasih] said...

@AmirFX:
mok ka?hehe
kelak kmk balit sinun, kita jmpa rami2 geng blogger sinun :P

[sutera kasih] said...

@wahida:
aahhh kan sy prasan jgk mcm ramai blogger tukar2 FM..hehe
FM sabah lawa2 jgk kak..ada beli tak masa pegi sini dulu?

[sutera kasih] said...

@mama@eCha:
hehe..org berik kak :P

[sutera kasih] said...

@.izzati liyana.:
hehe suka jgk ekk..sy suka sbb kena bagi :P

owhh alat muzik tu? namanya sompotan kalo x silap, alat muzik tradisional org kadazan dusun :)

[sutera kasih] said...

@cik dila:
hehe thanks dear..best kalo dpt keychain comel2

[sutera kasih] said...

@aimie amalina:
hehe mana boleh dek, tu org bg kt akak :P

aimie kt KK kan?nnti kalo ada masa, kita jumpa ekk :P

[sutera kasih] said...
This comment has been removed by the author.
[sutera kasih] said...

@sifu im
hehe serius ke sifu?
sy okey je..sifu nk keychain dari sabah?hehe
tapi lambatla cket nk pos, sbb tggu sy kumpul duit raya, okey x?hehe
serius ni :P

[sutera kasih] said...

@iPai:
eeeeeeee bagus lg bg kt sy drpd berterabur cmtu hehe

okey, nnti cerita :P

haha mestila..supaya jd kenang-kenangan gitu :P

[sutera kasih] said...

@Redbloodsnow:
yahh juhh kelak kmk berik, jumpa sinun, amcam?hehe

[sutera kasih] said...

@Jue:
hehe best kan kalo dpt kumpul2 keychain, tukar2 dgn kawan2 yg berlainan tempat tinggal..syokkk :P

[sutera kasih] said...

@shandye.:
hehe sy pun ada jgk tuuu satu, kwn bagi masa dorg buat study trip ke singapore..

aahhh..tak kesah harganya tu, yg penting tanda kwn ingat kt kita :)

errr..buat contest sbb nk glemer ke?tak nak lah kalo cmtu hehe..

Abang Stalker said...

byk jgk tu.. :)


abg ada gk keychain,bole le tahan byk.tp x pnh nk simpan2 baik2.sepah2 je..klu abg thu syaza ske abg kumpul bg syaza je. :D

Ini Kisah Tia said...

woahhh . pengumpul keychain tegarrr :D
btw , kamu dari Sabah ?

[sutera kasih] said...

@yatie Awang:
kerongsang?dh semestinya prmpuan suka kumpul hehe

[sutera kasih] said...

@Nurnajwa:
wahhh boleh tukar2 ni hehe

*aahh..keychain kan comel :P*

[sutera kasih] said...

@Abang Stalker:
hehe tak la byk sgt :)

ishhh pesal sepah2..lainkali simpan, bg kt saya yekk :P

[sutera kasih] said...

@Ini Kisah Tia:
hehe tak la tegar sgt, kalo tegar, dh tentu banyak lagi dear hehe

yup :)

sergeant keroro said...

banyak betul keychain XD

.izzati liyana. said...

sompotan. ape ke pelik lah nama. huhu. dua-dua tu pun kawan yg bagi sy. now da mmg xde beli-beli ni. tahu nnt mesti hilang. hehe,

Yumida said...

besarnya keykeychain selipar ya...blh muat kaki nembiak

READ ME, PLEASE?