KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Tuesday, August 02, 2011

Kera belakang rumah yang bersuka ria

Salam dan selamat pagi my readers :)
Ehhh ada yang tak bangkit lagi ke? bangkitlah sebelum korang dibangkitkan hehe. Kat sini cuaca panas sangat semenjak dua menjak ni. Kat tempat korang pulak camna? Takpa lah kan, dugaan kita berpuasa. Syukur alhamdulillah dengan keselesaan hidup yang kita nikmati sekarang. Teringat kat sorang makcik ni semalam time terawih, asyik merungut kepanasan. Kesian jugak tengok sebab dah tua kan, faham jugak. Tapi saya pun tak tau nak jawab apa bila dia dah merungut huhu. Okey tukar topik hehe.

Sebenarnya saya nak tunjukkan gambar-gambar kera ni kat korang. Yala, sebelum ni dah kenalkan sungai belakang rumah kan? Hahhh kali ni nak kenalkan kera-kera kami, ehhhh bukan-bukan haha. Kawasan rumah kami ni ala-ala cerita Tarzan, sayang tiada gajah dan harimau jak hehe. Buat apa nak malu duduk kampung kan? Sebab tak payah pergi Zoo semata-mata nak tengok kera hihi.

Masa ni kera-kera ni tak perasan kehadiran saya dan adik bongsu. Kalau kera-kera ni perasan, hahhhh abis kena kejar haha. Makcik saya kat sebelah selalu gadoh ngan kera-kera ni sebab kera-kera ni suka curi buah mangga. Lepas tu suka buat kacau, lempang kang hehe.

Ada lagi comel, kalau mak kera dukung anak kera yang kecik-kecik tu. Tapi tak sempat nak snap, lain kali la ekk hehe. Masa ni sungai surut, sebab tu la diorang bersuka ria main di tepi sungai tu. Melampau tak?hehe

*KATA HATI: Kalau ada Orang Utan, confirm jadi tempat pelancongan dah kampungku ni haha. (Jom 'exchange link' !)

Anda sedang membaca artikel Kera belakang rumah yang bersuka ria dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2011/08/kera-belakang-rumah-yang-bersuka-ria.html
Semoga artikel Kera belakang rumah yang bersuka ria ini dapat memberi manfaat untuk semua.

69 COMMENTS:

intan.maisarah said...

nasib baik kera tak curi pakaian kan?

Bui Junaidi said...

colek sikok pakey kmk inang..hehe..x bahaya kah kerak2 tok,kdg2 daknya pandey curi makanan nak..

asamasin said...

comei tp garang.. :D

asamasin said...

http://apeponbolehhh.blogspot.com/2011/08/siapa-jutawan-negara.html

EyanaNoorAzlan said...

hehe..kedak kat blkg rmh mek juak za..hujung kat area rmh ada sungai camya..aikk, mun musim buah nang xda dh buah mok d petik..tggl kulit jak..

mun time study kat Limauan, alu jak kena kejar kera..haha..so sweet memory!

Myra Jay said...

Kera2 ni kadang takleh bg makan sebab tu bila dia nmpk kita je dia kira nak rebut je makanan.. tu yg parah..huuhuhu

Acik said...

ada sesi kejar mengejar tak? bukan kera ngan kera ... tp kera ngan suterakasihyann! heheheeee!

AmirFX said...

Sekda Tarzan? haha.. Apakata ktk berlakon jadi Tarzan kat sia... hahaa.. Nway, sitok pun panas juak.. Nang dugaan benar...

~AmyLiana8886~ said...

dekat tempat amy kerja ni pun berlambak syaza...kadang2 sampai takut nk kuo..huhuhu

J.Syazwana said...

nak komen banyak ni. hihi

1. kat UM pon banyak kera. tension dah la suka mencuri makanan orang. nasib baik dah abes belajar sekarang. heee

2. KL pon panas gila sekarang. semalam first day terus rasa macam nak demam. huhu

Far8 budak baik said...

hahahaha..kesian gile
makcik kauuu..aku klo bab
makanan hilang mmg marah ar kn..
hahahahahaha...
weh wehhh..nnti kau jinak kn
lahh kera tuuu..hak3

Dea said...

hehe..lucu ktk..:P..kpg ney ktk bh??..:P

cik hani said...

hikhikk..comel kera tu..hikhik

d_LA said...

takut sikit ngan kera ni sbb ada pngalaman kene kejar dulu..hehe..bwk lg plastik mknn, mmg haddoii la..

.izzati liyana. said...

kera ni kawan cik yann eh? hehe. (betul ke nama yann? tak pernah tahu pon. tapi guna nama sutera kasih yann. so , agak je nama awk yann. kalau slh maaf. hehe)

ape beza kera dengan monyet eh? tak tahu pon. tengok gambar mcm monyet. hee. kera ni tak kacau rumah org ke?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xsuka binatang ini..
hahaha...

iPai said...

wah syok ye tak yah pg jalan2 kat zoo ek .. datang kat sini tgk2 dah puas .. free plak tuh ..

pernah kena kejar tak ?

Hanie_Dew said...

ish3 suke nye kera kera tu. sib baik sg xde buaya..

hanie takut ngan kera.haha

ILA HonEyBuNNy said...

auhhh

ila paling takoot kera...lau diorg mengganas takoot kan..
ila xboleh lgsg tgk kera...mesti lari..heheh

syiela said...

dekat rumah mak mertua syiela pun byk kera.. pantang buka pintu mesti dia masuk buka tudung saji. siap curik mkn lg...

aimie amalina said...

hahahhaa
adoii
takotnyela dgn kera taw.wuwuwuw

GaDis BuTtErFLy said...

erk, saya dah takot dh ngan kera coz time saya kecik2 ari tue kera snatch air kotak oren saya sambil dok sengih2 tunjuk air kotak tue kat saya.. mmg takot udah :)

Jue said...

haha kalau dilempang..clap hrbln..kera tu lempang kita blk..hihihi
diaorg ganas x dear so far?

Afiqa Dayana said...

bersuka ria ehh kera tu :D
tak pernah masuk rumah ke ? hehe

Hans said...

wah
banyak ke kera dkt belakang rumah tu?
kalau banyak leh cuak juga tu dibuatnya

sergeant keroro said...

hehe, kat UTM belakang asrama jek kera-kera ni semua XD

sifu im said...

cantiknya sungai kt kampong lu

bunbun said...

whaaat? curi buah mangga? mmg patut kene lempang tu! hahaha. adeh

[sutera kasih] said...

@intan.maisarah:
tak..kera ni tak pakai baju kot tu la tak curi hehe

[sutera kasih] said...

@Bui Junaidi:
ktk mok ka kak bui?hehe
asalkan kita sik ngaco sidak, sik lah sidak ngaco kita..tp pintu dapor, nang 24/7 tutuplah..takut jak nya singgah haha

[sutera kasih] said...

@asamasin:
kalau dh show off gigi dorg tu..eeeee ngeri kot

[sutera kasih] said...

@EyanaNoorAzlan:
area rmh ktk ada juak ka?yahhh hehe
nang jak, sidak ya suka curi buah

mun di limauan nang femes kes kerak curi dak makanan baju hehe

[sutera kasih] said...

@Myra Jay:
betul2..sbb tu la kitorg tak bagi makanan..nnti dia nyanyat pulak huhu

[sutera kasih] said...

@Acik:
hahaha xdala..tak dpt bayangkan kah2 lucu lahhh

[sutera kasih] said...

@AmirFX:
haha ney boleh..tarzan org laki bah..kmk blh jadi gerek tarzan jak haha

yala tek..sitok panas juak ehh..sbr jak la..

[sutera kasih] said...

@~AmyLiana8886~:
yaka amy?tak mengacau ke?huhu

[sutera kasih] said...

@J.Syazwana:
okey komen byk2 hehe

UM pun banyak kera?tmpt bljr sy dulu byk anjing yg suka mengejar huhu

KL pun panas ?masih jerebu tak?awak jgn byk keluar rmh k..cuaca tak elok skrg huhu

[sutera kasih] said...

@Far8 budak baik:
mcm mana nak jinak kan?
konfius saya hahaha

[sutera kasih] said...

@Dea:
hehe kerak ya lucu :P
kmpg kmk di sabah la dear hehe

[sutera kasih] said...

@cik hani:
aikk, comel?hehe
awak nk sekor tak?

[sutera kasih] said...

@d_LA:
yeke kak?adoiiii mesti seram giler kan hehe kera ni jht tau..

[sutera kasih] said...

@.izzati liyana.:
betul la tu hehe pggl yann pun boleh panggil syaza pun boleh, panggil sutera pun boleh..jgn pggil kera, sudahla hehehe

xtaula, ada beza x?mungkin monyet comel cket kot hehe

kera ni suka kacau buah2 je..

[sutera kasih] said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫:
kenapa????
ni mesti ada kes hahaha

[sutera kasih] said...

@iPai:
buat apa nk kejar kera?hehe

[sutera kasih] said...

@Hanie_Dew:
xtaula pulak sg tu xda buaya kan..tp xpenah ada kes lg la..coi coi coi hehe

kalo kena kejar ngn kera, mamposlahh hehe

[sutera kasih] said...

@ILA HonEyBuNNy:
hehe yaka ila???
penah jmpa kera depan mata tak?

[sutera kasih] said...

@syiela:
hahhh tu tahap bahaya dh tu masuk rumah huhu

[sutera kasih] said...

@aimie amalina:
nanti akak bungkus sekor bagi kt aimie, nak tak?haha

[sutera kasih] said...

@GaDis BuTtErFLy:
yaka?eeeeeeee patutla awk takot..hehe
tp kera ni takut ngn manusia..kalo nmpk je mesti lari..

[sutera kasih] said...

@Jue:
hehe tak berani nak lempang...
urm, setakat ni tak ganas lah, tp pernah kejar makcik saya sebab dorg balas dendam..sbb makcik pernah kurung sekor kera..hahh dorg ingat tau..

[sutera kasih] said...

@Afiqa Dayana:
aahhh bersuka ria berlari2 berkejar-kejaran hehe
tak pernah sbb pintu rmh sntiasa tertutup..tapi pernah pkoko betik hanco ole kera2 tu..sabo je la hehe

[sutera kasih] said...

@Hans:
tak la belakang rmh, dorg tinggal kt hutan belukar kt sungai tu hehe

[sutera kasih] said...

@sergeant keroro:
ya??kalo kt ums byk anjing suka kejar manusia hehe

[sutera kasih] said...

@sifu im:
thanks sifu :)

[sutera kasih] said...

@bunbun:
hehe tau xpa..patut kena lempang

Yumida said...

kera x msk kawasan rumah kah? bahaya juak kera yg agresif..

.izzati liyana. said...

@[sutera kasih]

oh. monyet lagi jahat lah? huhu. syaza best. same name ngn adik. hehe.

shandye. said...

teringat monyet di ukm.

one word: scary.

kthnxbai.

[sutera kasih] said...

@Yumida:
setakat tok sikda lagik..jgn la nya masok hehe

[sutera kasih] said...

@.izzati liyana.:
tak sure dear, nnti sy carik kt google hehe

pggil syaza pun blh jgk hehe

[sutera kasih] said...

@shandye.:
shandye takut monyet?

perghh sila ceritakan kt entry haha

ciK LyndaWawa igUana said...

banyak juak kerak ya.......nginang kerak kitak oo...hehe

[sutera kasih] said...

@ciK LyndaWawa igUana:
haha sikdalahhhh..tembak ktk kelak :P

iPai said...

mana tahu .. bosan2 .. main laa kejar2 .. ngeh2 ..

Redbloodsnow said...

aih aie...ngegeh da jak kera ya. geram mek dia. pa tangkap sekok k inang gak, yan...hikss

Nurnajwa said...

Sis tgal kt rumah kampung ke? Bpak best gila nihhhhhh XD

*jealous2*

[sutera kasih] said...

@iPai:
haha buat apa main kejar2 dgn kera..
kang kena ckp mental plak :P

[sutera kasih] said...

@Redbloodsnow:
nang jak kera2 ya..dh la suka copet buah2..grrrrrr..ktk mok ka kak?hehe kelak mek ngkap k adiah ngn ktk :P

[sutera kasih] said...

@Nurnajwa:
yup..kampung kat papar, kalo pegi sabah, singgahlah rumah dekk hehe

READ ME, PLEASE?