KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Thursday, August 11, 2011

Insan Patah Hati


klik untuk simpan wallpaper :)

Tak pernah aku membayangkannya
Bila insan sedang patah hati
Kali ini ku rasakan sesungguhnya

Siang hari ku bagaikan malam
Pelangi pun berwana kan gelap
Ini kah yang di namakan patah hati

Tak ingin ku jalani cInta yang begini
Yang kutahu cinta itu indah
Tak ingin ku rasakan jiwa yang tak tenang
Ku mau kau tetap disisiku

Siang hariku bagaikan malam
Pelangi pun berwarnakan gelap
Ini kah yang dinamakan patah hati

Tak ingin ku jalani cInta yang begini
Yang kutahu cinta itu indah
Tak ingin ku rasakan jiwa yang tak tenang
Ku mau kau tetap disisiku

dan tak ingin ku rasakan
jiwa yang tak tenang
ku mau kau tetap disisiku

Siang hariku bagaikan malam
Pelangi pun berwarnakan gelap
Lirik lagu Yang Ku Tahu Cinta itu Indah (Afghan feat Nagita Slavina)


Sesekali post pasal cinta, apa salahnya kan? Korang pun boring jugak kalau asyik baca topik yang serius kat blog ni. So ada sesiapa punya nasihat baik dan kata-kata motivasi yang mantap nak kongsi di ruang komen untuk insan patah hati? Sila kongsikan di bawah..kata-kata motivasi yang berjaya menguatkan semangat, akan dipromosi HAHA.*pura-pura laugh*

*KATA HATI: Kalau insan patah hati, jangan ambil kesempatan atas kesedihannya. Jangan cuba dekatinya kerana kelak kau akan menyesal suatu saat kau jatuh hati padanya. Kerna, kemungkinan dia selesa dengan mu hanya kerana ingin mengisi kekosongan dan kesunyian hatinya. Setelah dia berjumpa orang yang lebih tepat, hye hye bye bye lah jawapannya.

Anda sedang membaca artikel Insan Patah Hati dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2011/08/insan-patah-hati.html
Semoga artikel Insan Patah Hati ini dapat memberi manfaat untuk semua.

57 COMMENTS:

aiman said...

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.. (copy paste jer ni)

aimie amalina said...

weewiit!
apabila sutera kasih mula melebarkan kalur cintanyaaa

weee...
La Tahzan dalam cinta
cinta sejati jangan dicari
pasti dtg sendiri
yakin!
=.<

J.Syazwana said...

kamu patah hati ke dear?
jangan lah sedih2 okey
:)

merahitujambu said...

pengalaman mengajar erti hidup.dan pengalaman itu jugak membuatkan kita sedar apa yg berlaku..moga kita dpt cari pasangan yang terbaikkan...

Anum said...

jangan dekatinya

mama@eCha said...

dh sik ingat macam ne rasa patah hati sbb dh x ada patah hati gk lamak dh tawen and ada bby tok

sifu im said...

haha..aku x reti nk nasihat org yg patah hati..tapi klu hati dia patah, jgn lupa patahkan jantung sekali k..haha

Amni said...

kitak patah hati meh? err....


p/s; dah dapat ka hadiah deng?

Khairul Antasha said...

melalui fasa patah hati mmg memeritkan. tapi syukurlah kerana semua itu petanda bahawa Allah merancang sesuatu yang lebih baik dari itu..

dhiera said...

nice sharing~
kata hati yang mendalam maksudnya~

AmirFX said...

Patah earphone kmk ritok tek.. Sekpat nak dengar pa2 lagu... hoho...

iPai said...

menarik sungguh part yang ambil kesempatan atas kesedihan tuh ..


eh cik syaza patah hati ke ? saya tak reti sangat kalau nak bg nasihat kalau saya tak tahu ceritanya ...

moga cik syaza baik-baik sahaja .. bagi saya, kepatahan hati itu adalah satu nikmat yg diberikan kepada kita untuk mengingatkan kita nikmat kegembiraan hati ..

kalau kita sentiasa gembira, lama-lama mesti kita tak menghargainya .. tp sekali sekala bila ia dilukai/hilang, ia akan buat kita hargai saat2 kita gembira tanpa lupa bersyukur atas kedua-dua nikmat tuh ..

cik syaza baik2 saja ye .. kem salam anak !!

Bui Junaidi said...

sapa matah hati ktk tok..
maok org yg bernama 'A' nak
hihihi

abghani said...

biar patah sayap jgn patah hati

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sesekali topic lain...
ape salah nye kan...

✿....rossa alina....✿ said...

AMBOOOIII..KEMAIN LAGI EKKK..HEHEHEHE..

ILA HonEyBuNNy said...

takooootnya kalau patah hati...

sedih sesangat....

best jugak lagu tu..ila mg patah hati sekarang....baju raya ila tailor buat xcntik..rosak 4 pasang T_T

bunbun said...

sobsobb.. sedihnyaaaaaaaaaaaa! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

My Name is Mar said...

Ho-ho-ho..
Rilex sudeyh...

Dua tiga laki lari..
Saya yang ensem ada sini...
Ho-ho-ho!

wahida said...

bila patah hati dekatkan diri sentiasa dgn Allah..

mudah2an..

Nurnajwa said...

Lg baik patah hati dgn manusia drpd patah hati Allah tgalkn kte ;)

adan said...

perghh...

*KATA HATI kau tu betul2 makan dalam woo.. lepas ni aku tak mau dekat ngan pompuan sedih2.. tak pasal2 aku jatuh hati lak..

cik dila said...

Patah hati ke?

Soal hati dan perasaan ni beyond our control kan, sebab tu apa-apa pun yang terjadi kite kena ingat, ada hikmah di sebalik setiap kejadian. Sedih sekejap2 je sudah lah,pastu happy-happy balik!! heee..^_^

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia suka dengar lagu niiiii .. ala , takde video .. nanti nak search dekat youtube jelah :D

ciK LyndaWawa igUana said...

buk pasan..tok lagu afgan..ayie..mek minat afgan juak..p pasha lebih laa....lukis doodle k kmk....=]

.izzati liyana. said...

cik syaza, tamo patah-patah hati. bergembiralah. hati memang mudah terasa. tapi cukuplah untuk seketika. jangan dibiarkan melarat. takut kelak memakan diri.

tapi saya percaya cik syaza orang yang kuat. pasti dapat lawan semua ni. cepat pulih ya hati cik syaza.

lagipun, kumbang bukan seketul. :D

hani apandi said...

peewit! kata2 motivasi kmk,

kita kena redha, sudah ketentuan.ALLAH swt tahu apa yang terbaik buat kta semua...heee :D

[sutera kasih] said...

@aiman:
sesuai utk org patah hati sebab cinta :P

[sutera kasih] said...

@aimie amalina:
buwekkkkkkkkkkkkkkkk...aimie jahat :P

[sutera kasih] said...

@J.Syazwana:
tak sedih, terluka saja hiiiii

[sutera kasih] said...

@merahitujambu:
Insya'Allah...amin ya rabb :)

CikMiMiey said...

uishhh... patah hati ker dear . bahaya tuh ! haha ~

pssttt : bess ker lagu tuh , mcm tak pernah dengar lagi .hihi

[sutera kasih] said...

@Anum:
jgn dekati?dah memang tak didekati dah huhuu

[sutera kasih] said...

@mama@eCha:
ktk untong dh ada laki & anak2 hihi

[sutera kasih] said...

@sifu im:
hahaha nasihat yg ganas tp bermakna :P

[sutera kasih] said...

@Amni:
udah selamat sampey, kacak..pink kaler hihi

[sutera kasih] said...

@Khairul Antasha:
ya..Allah tahu apa yg terbaik utk kita semua...thanks dear :)

[sutera kasih] said...

@dhiera:
sharing is caring ^____^

[sutera kasih] said...

@AmirFX:
olatedahnyaaa..hehe

[sutera kasih] said...

@iPai:
panjangnya komen..terharu heeee..

thanks ipai..betul tu, kalo happy je, tak lah tahu saat sedih kan..tak la tau meghargai nnti..

[sutera kasih] said...

@Bui Junaidi:
A???siapa ya?haha ada2 jak ktk ya kak..

[sutera kasih] said...

@abghani:
jangan putih mata :P

[sutera kasih] said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫:
yup..pelbagai itu lg baik ^^

[sutera kasih] said...

@✿....rossa alina....✿:
heeeeeeeeeee...sekali sekala :P

[sutera kasih] said...

@ILA HonEyBuNNy:
taun lepas sy dh merasa patah hati pasal baju raya hehe

[sutera kasih] said...

@bunbun:
iyer2 je bunbun tu hehe

[sutera kasih] said...

@My Name is Mar:
Laaaa...Mar lelaki ke?ingtkan pompoan :P

[sutera kasih] said...

@wahida:
Pasti kak..thanks :)

[sutera kasih] said...

@Nurnajwa:
itu mestila dekkk..nauuzbillahhh..

[sutera kasih] said...

@adan:
makdal itu sedap hohoho
so, jgn dekati org yg patah hati ni haha

[sutera kasih] said...

@cik dila:
betul2..yg pnting pndai control, senyum selalu heeee

[sutera kasih] said...

@tia @ Ini Kisah Tia:
hihi selamat menggoogle :P
sorry, lupa nk share link video hehe

[sutera kasih] said...

@ciK LyndaWawa igUana:
cehhh..nya juak minat afghan..tembak ku kelak hihi

ok, kelak tggu kmk free k :)

[sutera kasih] said...

@.izzati liyana.:
sy bkn seorg yg kuat dear..kdg2 sy pndai je bgsmgt kt org, tp sy sndri tak reti plak nk semangatkan diri sndiri..thats why i need you all semua hehe

alif haris said...

alamak ..
terasa diri ini..
huhu ..
pernah terlanjur menyintainya.. haha

tp skrg dah tak mian jwang2 dah :D har har har

.izzati liyana. said...

@[sutera kasih]

sy sentiasa ade untuk cik syaza. hihi. encik ipai tu rajin menyakat. boleh gelak-gelak dengan die. :)

nunama said...

http://fatinzuaini.blogspot.com/2011/05/untuk-kamu.html

try baca ni. :)

p/s: maaf lambat respon. huhu.

READ ME, PLEASE?