KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Monday, August 22, 2011

Geng Mengaji: Usama & Yeyeh sangat COMEL !!

Pelakon Geng Mengaji: Tuki, Ariz, Paie, Usama, Yeyeh, Jimmy, Diana, Surtik

Salam ceria di petang Ramadhan my readers :)
Wahhh...tergendala kerja blogwalking sebab khusyuk tengok Geng Mengaji tadi di Astro Prima hehe. Siapa tengok drama tu? Memang kelakar la cerita tu, dengan telatah comel budak-budak mengaji tu hehe. Tahun lepas Geng Surau, tahun ni Geng Mengaji. Tahun depan Geng apa pulak? Yeyeh tu payah sangat mak ayah dia nak hantar pergi mengaji. Siap melekat di kaki ayah dia lgi depan surau hehe. 

Hahhh..inilah Tok Imam Hashim yang dilakonkan oleh Razak Ahmad. Kelakar ustaz ni. macam-macam gelagat, setiap dialognya memang punya mesej walaupun kelakar hehe. Antara dialog Tok Imam dengan mak ayah Yeyeh: 
"Ini bergantung kepada nasib dan juga JIN (gen) keturunan mak bapak budak ni jugak sebenarnya. Yela, kalau dah mak bapaknye tu bendul ataupun bahalul, takkan la anaknya jadi super genius pulak kan?"
Budak ni sangat-sangat comel !!! Mungkin pesaing Mia Sara Nasuha kot hehe. Nama budak ni Haiqal Darman. Dalam Geng Mengaji dia dipanggil Usama, asyik dengan puppetnya saja si Usamet hehe. Antara tagline Usama:  "Tok Imam! Kami betul nak belajar & Ma Mi Mu"

Hahhh..si Yeyeh ni pun comel jugak. Yeyeh ni kawan baik dengan Usama. Siap berebut nak peluk Kak Naimah (lupa nama dia, ala yang jadi anak Qistina dalam Spa Q tu) hehe. Yeyeh ni anak kepada Adibah Noor dalam cerita ni. Tagline Ye Yeh : "Kitaorang tak leh nak bla".

Siapa buat silap sikit, confirm Tok Imam Hashim suruh melekap di dinding. Kalau semua buat salah, hahhhh melekaplah di dinding berjemaah hehe. Diorang paling takut dengan rotan Tok Imam Hashim. Siap ada nama lagi rotan-rotan tu hehe.

Antara dialog kelakar tapi punya mesej dalam Geng Mengaji

Tuki : Sodha.. Sodha.. Sodha..
Imam : Hei.. Hei Tuki! Apa yang kamu shoda shoda ni? Shoda apa lagi ha Tuki>
Tuki : Saya cuba tok imam.
Imam : Cuba berapa kali nak cuba?
Tuki : Sodha.. Sodha..
Imam : Sodha ape? (sambil pukul rotan)
Tuki : Sodha Kallah Hal Azzim..
Imam : Ha! Nak sebut Sodha Kallah Hal Azzim pun payah

sumber gambar dan info: Facebook Kami Suka Geng Mengaji

*KATA HATI: Gelak, gelak jugak. Drama ni sebenanrnya banyak mesej. Terpulang kepada yang menonton nak nilai hehe. Didiklah anak-anak dari kecil dengan membaca Al-Quran dan memahaminya :)

Anda sedang membaca artikel Geng Mengaji: Usama & Yeyeh sangat COMEL !! dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2011/08/geng-mengaji-usama-yeyeh-sangat-comel.html
Semoga artikel Geng Mengaji: Usama & Yeyeh sangat COMEL !! ini dapat memberi manfaat untuk semua.

58 COMMENTS:

Yann Mazian said...

kmk suka yeye..kmk sik penah miss cita tok. nang minat.lawak aieee. hahaha.

wahida said...

byk kali miss citer ni...pukul berapa dan hari apa sebenarnya yer?

Scya Lollita said...

alaaaa cik scya pun slalu miss

K O R I E said...

haha.. cara awak cerita pun klakar jea bunyinya.. haha.. nak tgok jugak! tp xda astro kat sini

ILA HonEyBuNNy said...

ya..tergelak2 gak tapi msg tu penting...hehe...;-)


nanti dari kecil ila nak didik anak2 ila baca Al-Quran..ehhe

sifu im said...

teringin gk nk tngok cite geng ngaji..tapi x berkesempatan

Freaky said...

lepas sahur pasti tgk geng mengaji ni. haha sangat lawak dan best

p/s : tips rajin tuka template adalah untuk mencari kesempurnaan walaupun hakikatnya memang takkan jadi sempurna. hahahah

Jue said...

mcm lucu je!!hrp ade kat youtube!td keja ba, mn dpt tgk **alasan** hahaha

psst: thx dear for the bday wish!!hugss!

Acik said...

hahahaaaa ...
yan masuk geng apa?

Farihah Ahmad said...

apa la nasib org duk asrama. xde TV T______T

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . sumpah lawak tengok cerita ni , Tia gelak sampai guling2 . ada tengok episod yang pasal kayu telunjuk tu tak ? hahaaaa . lawak , lawakk ..

merahitujambu said...

tak pernah tgok pon...=/..salam syawal dear

Bro ahmad said...

kesian budak tu suruh melekap kt dinding hmm

Ezad Skytech said...

heee..geng mengaji ni best...kelakar tgk gelagat mereka ni..(^^,)

Yumida said...

SK...view sitok;

http://umikasum.blogspot.com/2011/08/arghhhdah-dpt-yes.html

d_LA said...

comel bebenor la dorang ni...
dear, dla dh dpt kad raya..thanx byk2 taw..muahhhh^^

anamizu said...

cik ana suke gila tgk si usama tu!
kemain petah lagi becakap..hehe

cheqhaizan said...

comeiii2 geng ngaji nie :)

[sutera kasih] said...

@anamizu:
aahhh..sy pun suka Usama..sgt comel pastu cerdik pulakk tu hehe

[sutera kasih] said...

@d_LA:
hehe comel bdk2 tu dear

dh sampai ekk?okey la tu :)

[sutera kasih] said...

@Ezad Skytech:
ezad pon tgk ekk?best kan hehe

[sutera kasih] said...

@Bro ahmad:
melekap sekejap je tu bro ahmad..sbgai hukuman huhu

[sutera kasih] said...

@merahitujambu:
awak tak pernah tgk ke dear?cer tgk hehe

salam syawal :)

aimie amalina said...

cite comel penuh msg..hehehehe =]

[sutera kasih] said...

@tia @ Ini Kisah Tia:
kayu telunjuk?alaaa rugi, sy terlepas episod tu la huhu..xpa2 nnti mesti ada ulangan ehehe..kelakar kan :P

[sutera kasih] said...

@Farihah Ahmad:
aduhhh..kesian pulak nasib org duk asrama huhu

[sutera kasih] said...

@Acik;
saya geng bas sekolah haha

[sutera kasih] said...

@Jue:
hehe ala ciann..xpa2, byk ulangan ba tu :P

hugsss u tooo ^^

[sutera kasih] said...
This comment has been removed by the author.
[sutera kasih] said...

@Freaky:
hehe..lawak kan tgk gelagat bdk2 tu..cerdik betol

ohh gitu ekk tipsnya hehe..rajin sungguh :P

[sutera kasih] said...

@sifu im:
teringin sifu?tengoklahhh :P

[sutera kasih] said...

@ILA HonEyBuNNy:
hehe betul tu ila..mesej tu penting :P

bgs tu ila..didik anak2 dgn al-quran :)

[sutera kasih] said...

@K O R I E:
hehe..yeke? sy dpt dialog tu kt fanpage, kalo x silap sy ada tgk masa tu episod 1st or 2nd

[sutera kasih] said...

@Scya Lollita:
sy pon kdg2 miss..tp skrg ni try utk tdk miss sbb minggu ni last dh rasanya huhu

Jue said...

Kan! Astro slalu ulang2 cite ni..hihi

Psst; ya swkian =)

[sutera kasih] said...

@wahida:
kalo tak silap setiap mlm jam 9..tp biasanya sy tgk ulangan lepas subuh or petang jam 2

iPai said...

wah bunyi macam menarik je .. tak pernah tengok laa plak .. kena try ni .. uhuh

AmirFX said...

Sik pernah gik kmk nangga cita tok.. Macam best jak..

[sutera kasih] said...

@Yann Mazian:
yeye ya nang lawak ehh..cute gik ya..geram kmk :P

Syuxer said...

rasa nak tengok la pasni hehe..memang comel pun budak2 neh hehe..:)

kelakar la baru mesej dapat sampai kat penonton hehe

[sutera kasih] said...

@Syuxer:
tengokla syux..best sgt tau hehe
bdk2 tu comel gilerr :P

[sutera kasih] said...

@AmirFX:
ktk tgkla..best aiee..lawak tapi ada mesej :P

[sutera kasih] said...

@iPai:
hehe..try la ipai
tak lah ipai tu mood ke laut je :P

[sutera kasih] said...

@Jue:
hehe ulang2 pun bgs juak :P

duhal tekk urg srwk hihi

[sutera kasih] said...

@aimie amalina:
comel itu perlu utk tarik penonton :P

[sutera kasih] said...

@cheqhaizan:
hehe aahh..comel2 pastu bijak :P

Umie Artoqiemie said...

DINDING, DINDING!! hahahaha.. yeye kiut aie.. mok adik kdak ya..

yatie Awang said...

kakak pun suka tengok, memang kelakar, gelagat budak2 lagi laaaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang ikut tiap minggu...
hehehe...

hani apandi said...

kmk suka usama.nya lucu & cute jak ngan puppy nya.haha

Myra Jay said...

Aduii akak terlepas la drama nie..
pasni nak layan marathon la, kat you tube ada tak???heheee

asamasin said...

mmg klaka ngn dak2 nih.. :D

fiq. said...

syaza.cerita ni kita layan kat utube,,memang best gileeee....
hahahha,,ade dua budak comel kan, yehyeh dan usamah,,kenapa la cute dan petah sangat..haha


akhir kata:




steady aku..
haha

Zura said...

akak pun suke tgk cite nie mmg kelakar...usama tue mmg comel...geram je..akak suke lakonan razak ahmad...

.izzati liyana. said...

mm, tak pernah tengok pulak cerita ni. senang cerita tak tengok tv. huhu. tapi mcm best je. agak comel la budak2 ni. nanti nanti lah try tengok.

My Name is Mar said...

Eh? Tertinggal nak komen entri ni..
Ho-ho-ho!
Cerita ni memang best pun.. Bila tengok yeyeh, teringat waktu zaman kecik2 dulu..
Comelnya saya waktu kecil dulu..
Ho-ho-ho!

ciK LyndaWawa igUana said...

usama ya kiut aih....=]

sergeant keroro said...

best tengok lepas subuh. hehe XD

READ ME, PLEASE?