KOREK RAHSIA

Loading...

FAVOURITE POST

Thursday, August 19, 2010

[ RESEPI BISKUT SUSU..simple recipe ]

Hari Raya pun tak lama lagi kan
Mungkin ada dah yg mula buat biskut hehe
Saya nak share ngan kamu resepi biskut
turun temurun with my cousin2 =)

Resepi biskut paling senang & ringkas
adik2 tadika pun boleh buat hihi
biskut budak2 kan memanglah senang :P
kepada sesiapa yg baru nak reti belajar
buat biskut, bolehlah cuba resepi ni hehe

biskut ni bila dah masuk mulut
rapuh terus cair..yummyyy
rasa lemak2 susu tuu ahakss
ok sila jangan malu2 mencuba..
|
|
|
|
V


Bahan-bahan:

1 Kotak Tepung Jagung
1 Tin Susu
Hiasan manik bergula/choc chips

(timbangan tepung tu pandai2 koranglah
nak tentukan ikut berapa kilo biskut korang nak
saya biasa guna tepung jagung yg dlm kotak hehe)

Cara membuatnya:

Masukkan tepung jagung dan susu
Kemudian gaul hingga sebati
Jika perlu campurkan sedikit air
Sekiranya adunan sudah sebati,
(pandai2lah kamu agak ekk hehe)
Pastikan semasa adunan digaul,
gaul dengan penuh kasih sayang

Selesai menggaul..
Kamu bagi bentuklah ikut suka hati masing2
Kalau saya bagi bentuk bulat2
kecil2 macam snow ball..
Letakkan dalam acuan kertas biskut
taburkan hiasan atas permukaannya
Akhir sekali susun lah atas loyang
kemudian bakar di dalam oven
sehingga masak..





Ahakss...simple kan resepi biskut ni
kalau ada yg try buat tapi tak jadikk tuuu
isk3..saya pun xtau napa gitu tu :D
Kena mandi bunga lah kot hihi

Mak saya belum mula buat biskut & kek
saya balik2 dah tanya bila nak start buat
Mak saya cakap tunggu ada bahan2 hehe
Mak saya expert buat kek..nyamann :p

Siapa nak order sila contact saya ok
macam biasalah harganya seperti raya2 lepas
nak resepi kek?kek lapis?kek cheese?
saya akan bagi if ada permintaan yg tinggi
menggunung hua3


*teringat kecik2 masa di sinun berebut
gago molah biskut susu
berebut makan pun ada..haha
rindu kenangan rumah taman rose
semuanya akan dan hanya tinggal kenangan
tapi sik hal lah..rumah tupong seh ada hihi*


Anda sedang membaca artikel [ RESEPI BISKUT SUSU..simple recipe ] dan link url bagi artikel ini adalah http://www.suterakasihyann.com/2010/08/resepi-biskut-sususimple-recipe.html
Semoga artikel [ RESEPI BISKUT SUSU..simple recipe ] ini dapat memberi manfaat untuk semua.

9 COMMENTS:

Mohamad Nur Hidayat said...

biskut susu 10 kampit :)

eyana ~_* said...

nyam3....mok sikittt...
pos berik kmk nk...hehehe

♥ suterakasih ♥ said...

dayat: buatlah brapa kampit pun :P

eyana: haha buat sndri baru sedap

Anne Nurain said...

sis, guna susu tepung atau susu krimer? hehehe..

just a girl... said...

pakai susu ape eh?susu kotak boleh ker?

just a girl... said...

nak pakai susu jenis ape eh?susu kotak boleh ker?

Aisah Khan said...

Suterakasih, kmk nak nanyak, biskut susu tok x makey butter ka? Tq











[sutera kasih] said...

Guna susu manis, cap junjung pun ok

[sutera kasih] said...

Mun cara kmk tok, xda guna butter. Siktauk la mun resepi lain sbb byk resepi biskut susu tok. Kmk guna susu manis & tepong jagong ya jak, nyaman :)

READ ME, PLEASE?